House CS / Daniel Laubrich


© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

Text description provided by the architects. A family owned meadow in a little village in Bavaria is the inspiration for the design of this archetypal house. Surrounded by sheds and barns the house finds its place among a wildflower meadow.


© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

Based on traditional local architecture the new two-storey house offers a place to live for a young family. The two floors are based on a strict functional separation. A low open ground floor containing the living room contrasts a high enclosed upper floor with bedrooms.This physical connection is intensified by the inverse viewing directions, horizontal to the village on ground floor and vertical to the sky and meadow on the upper floor.


© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

Ground floor plan

Ground floor plan

© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

1st floor plan

1st floor plan

The prefabricated timber frame structure and cladding are made of local spruce. The visible structure defines the interior spaces through subtle spatial gestures.The exterior of the house is painted black with several layers of traditional paint.The black building fits well into its rural surrounding, while maintaining its abstract geometry.


© Martin Geyer - EMILBlAU

© Martin Geyer – EMILBlAU

Source:https://www.archdaily.com/907048/house-cs-daniel-laubrich?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ArchDaily+%28ArchDaily%29

Leave a Reply

Close Menu